Tehnici sănătoase de gătit

Clase gimnaziale (12 - 15 ani)

Tehnici sanatoase de gatit

 

Conținutul Cursului

Lecția este despre tehnici sănătoase de gătit și siguranța în bucătărie. Înainte de toate, copiii trebuie să fie însoțiți de un adult, să spele bine fructele și legumele și să fie atenți la obiectele fierbinți sau ascuțite.

Sunt prezentate trei metode simple și gustoase de gătit:

  • Călirea la aburi, cu puțin ulei sau apă și condimente aromate.
  • Coacerea la cuptor, ideală pentru legume, cartofi dulci, pește sau carne.
  • Gătitul la grătar, pentru carne, pește sau legume, folosind ulei de măsline sau unt, cu grijă să nu se ardă.

Pentru a face totul mai distractiv, este propus un concurs de farfurii colorate alături de un adult din familie. Se aleg ingrediente din categorii diferite (legume, proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați complecși), iar fiecare pregătește o salată creativă. Membrii familiei decid farfuria câștigătoare.

  • Check Icon Image Nu necesită experiență de gătit
  • Check Icon Image Nu necesităf olosirea nesupravegheată a cuptorului ori cuțitelor

  • Siguranța în bucătărie contează

  • Spală mereu ingredientele bine

  • Alege gătitul sănătos zilnic

  • Bucuria vine din creativitate